Schuldvrij.jouwweb.nl

Overzicht schulden

Overzicht schulden

Mensen met schulden hebben vaak bij verschillende schuldeisers schulden. Wanneer je niks aan je schulden doet, zullen de schulden alleen maar oplopen en komen er steeds weer nieuwe schuldeisers bij. Het is dan van groot belang om te beginnen met je schulden af te lossen. Om je schulden af te lossen, moet je eerst weten hoeveel je schulden bedragen en bij wie je een schuld hebt. Pak al je oude rekeningen en incasso brieven er bij en maak een overzicht.

Overzicht schulden

  • Bij wie heb je een schuld
  • Hoeveel bedraagt de schuld
  • Welk bedrag betaal je aan rente
  • Hoe hoog zijn de incasso kosten

De ene schuld is de andere schuld nog niet. Sommige bedrijven hameren heel erg op hun geld. Voor iedere keer dat je niet betaalt, wordt er steeds een hoger bedrag in rekening gebracht. Het is dus van belang om te kijken wat een dure schuld is en wat juist niet. Zo kan je voor jezelf bepalen welke schulden de hoogste prioriteit hebben om af te betalen.

Wanneer je dit overzicht hebt, is het een aanrader om contact op te nemen met de schuldeisers. Vaak wanneer je de situatie uitlegt hebben ze er wel begrip voor. In veel gevallen kan er bijvoorbeeld een betalingsregeling worden getroffen. Je spreekt dan af om per maand een bepaald bedrag af te betalen. Het bedrijf komt je dan tegemoet door geen extra incassokosten meer te rekenen.

Als je een betalingsregeling wilt gaan treffen, kijk dan wel wat je per maand kan missen. Als je teveel wilt gaan aflossen in één keer, heb je kans dat je het weer niet kunt betalen en dat je uiteindelijk weer het overzicht kwijt bent. Heb je een betalingsregeling getroffen, noteer dan gelijk het bedrag dat je per maand gaat aflossen.

Wanneer je meerdere schuldeisers hebt, heb je grote kans dat je niet alles kan aflossen. Het is van belang dat je je gewone rekeningen blijft betalen. Het is niet de bedoeling dat je door een schuld af te betalen, weer een nieuwe schuld creeërt.  

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.