Schuldvrij.jouwweb.nl

Schuld hulpverlening

Schuld hulpverlening

Soms zijn de schulden zo groot dat je niet meer weet hoe je dit moet gaan oplossen. Je hebt het idee dat je er alles aan gedaan hebt, maar je hebt nog steeds schulden. Wanneer je niet meer in staat bent om deze schulden te betalen, kan je als laatste redmiddel hulp vragen bij de schuldhulpverlening. Deze gaan samen met jou een oplossing zoeken om van je schulden af te komen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Welke mogelijkheden zijn er bij de schuldhulpverlening

Er zijn twee mogelijkheden als je bij de schuld hulpverlening aanklopt. Allereerst gaan ze proberen een betalingsregeling te treffen bij de schuldeisers. Het is dus van belang om te weten bij wie je een schuld hebt en hoeveel. Daarna wordt gekeken wat je inkomen per maand is. Er wordt een berekening gemaakt waarbij wordt gekeken wat je minimaal nodig hebt om rond te komen. Als uitgangspunt wordt meestal het bijstandsniveau genomen. Alles wat je meer verdiend, kan worden gebruikt om je schulden af te lossen. Je salaris gaat rechtstreeks naar de schuldhulpverlening en het bedrag dat je nodig hebt om van te leven wordt naar je overgemaakt. De rest wordt gebruikt voor je schulden.

Als de schuldhulpverlening weet welk bedrag je per maand overhoudt om schulden mee af te lossen, kunnen ze contact opnemen met de schuldeisers. Ze doen dan een aanbieding welk bedrag je iedere maand kan aflossen gedurende 36 maanden. Het voordeel is dat schuldeisers ervan verzekerd zijn dat ze hun geld terug krijgen, hier tegenover staat dat ze geen extra rente mogen rekenen. Met deze vorm weet je waar je aan toe bent. Het is uiteraard wel van belang dat je je aan de afspraken houdt. Je moet echt je best doen om rond te kunnen komen van het bedrag wat je krijgt en niet extra schulden gaan maken.

Schuldsanering

Wanneer je schulden echt te onoverzichtelijk zijn kan de schuldhulpverlening kiezen voor schuldsanering. Hierbij sluit je een lening af bij de schuldhulpverlening. Met deze lening worden de schuldeisers in één klap afgelost. Het grote voordeel hiervan is dat je in één klap van al je schulden af bent. Het enige wat overblijft is de lening die je moet afbetalen aan de schuldhulpverlening.

Er moet een berekening worden gemaakt om te kijken welk bedrag je nodig hebt om te lenen en welk bedrag je ook daadwerkelijk kan lenen. Als uitgangspunt wordt weer het bijstandsniveau genomen. Alles wat je meer verdient kan worden gebruikt voor de aflossing van de lening. Er wordt gekeken voor een lening die in maximaal 3 jaar tijd moet worden afgelost.

Waar vraag je schuldhulpverlening aan?

Schuldhulpverlening vraag je bij je gemeente aan. Bij niet alle gemeentes zijn dezelfde mogelijkheden beschikbaar. Bij de ene gemeente is de schuldhulpverlening beter geregeld dan bij de andere. Door de economische crisis zijn er veel mensen met schulden en die de hulp van de schuldhulpverlening aanvragen. Hierdoor kunnen er wachttijden onstaan voor schuldhulpverlening.

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Sandy Mill
een maand geleden

Getuigenis van een serieuze lening die is gekocht, hartelijk dank, mevrouw Karine Sabine voor uw lening van 45.000 euro die u mij hebt verstrekt. Ik zal over uw diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiering nodig hebben. Ik ben blij met de lening die je me hebt verstrekt. Aarzel niet, als u een lening en een echte legale geldschieter nodig hebt, neem dan nu vriendelijk contact met hem op en ontvang uw lening via:

E-mail: sabinhelps@gmail.com
Karin Sabine ..
Dank je

jan van haagen
3 jaar geleden

geachte meneer of mevrouw ik heb dringend hulp nodig in mijn financie ik zit met een probleem zouden jullie mij snel er mee kunnen helpen,mijn naam is jan van haagen Rijnstraat 120 IJmuiden 1971 vj ik hoop dat het lukt nog maals bedankt voor uw medewerking

Beheerder
9 jaar geleden

Wanneer je schulden hebt en daarbij hulp nodig hebt, zijn er een aantal dingen die je je moet afvragen. Namelijk hoe is de schuld ontstaan en hoe zou je er vanaf kunnen komen.

In de eerste fase van een (oplopende) schuld kan de hulp worden ingeschakeld van een budgetcoach. Deze zoekt uit wat de inkomsten en uitgaven zijn en waar op bespaard kan worden. Belangrijk is dat er per maand meer binnenkomt dan er uitgaat.

Wanneer de schulden zo hoog zijn opgelopen dat er eigenlijk geen oplossing meer is en de schuld iedere maand alleen maar hoger wordt, dan raad ik u aan om hulp in te schakelen bij de schuldhulpverlening van uw gemeente

garcia
9 jaar geleden

ik heb hulp nodig met me schulden heb ales ge daan en ik wiel van af kan je me daar bij hellppen