Schuldvrij.jouwweb.nl

Inkomsten/ uitgaven

Overzicht inkomsten en uitgaven

Wanneer je schulden hebt is het belangrijk dat je overzicht hebt in je inkomsten en uitgaven. Alleen dan weet je hoeveel je per maand overhoudt of juist te kort komt. Om snel van je schulden af te komen is het belangrijk om meer per maand over te houden. Alleen dan kan je je schulden aflossen. Maar allereerst moet je weten waar je geld heen gaat. Ik heb hieronder een makkelijk overzicht gemaakt. Wanneer je dat invult, kan je precies zien wat je inkomsten en uitgaven zijn.

 

Inkomsten In euro's
Salaris  
Salaris partner  
Teruggave belastingdienst  
Zorgtoeslag  
Huurtoeslag  
Kindertoeslag + kinderopvangtoeslag  
Overige inkomsten  
  ----------------------- +
   

Wanneer je je inkomsten op een rijtje hebt, kan je naar je uitgaven gaan kijken.

Uitgaven In euro's
Hypotheek + inleg  
Huur  
Energie  
Water  
Zorgverzekering  
Autoverzekering  
Wegenbelasting  
Benzine gebruik  
Overige verzekeringen  
Telefoon  
Tv + internet  
Boodschappen  
Abonnementen op bijv krant/tijdschrift  
Lidmaatschap van bijv sport  
Spaarpolissen  
Aflossing lening  
Overige uitgaven  
  --------------------  +
   


Wanneer je dit hebt ingevuld heb je een makkelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven. Om je schuld aan te pakken is het heel belangrijk om dat overzicht te hebben. Wanneer je nu de uitgaven van de inkomsten aftrekt, komt er een min of plus bedrag uit. Wanneer er een plusbedrag uitkomt, houdt je tenminste geld over in de maand. Maar wanneer het een min bedrag is, kom je iedere maand geld tekort. Wanneer je geld tekort komt zal je nooit je schulden kunnen aflossen, maar zal het alleen maar oplopen. Het is dan van het grootste belang om te bezuinigen. Wanneer je wel geld overhoudt, is het ook goed om te bezuinigen. Des te meer geld je overhoudt, des te meer kan je van je schulden aflossen.

Inkomsten  
Uitgaven  
  -----------  -
   


 

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Dennis
7 jaar geleden

Ik heb deze tip in een mooi excel-document weten te proppen en kan daardoor ook toekomstige kosten zien aankomen: Motorrijtuigenbelasting verrast mij niet meer, Ik zag na enkele maanden dat een duurder telefoonabonnement in de praktijk goedkoper uit kwam, en verhip!!

Ik zie nu net dat ik nog €10 "mag" spenderen aan boodschappen!
Gaan we een jaarvoorraad tandpasta met dubbele korting inslaan? of extra aflossen? keuzes, keuzes...

--
Sitebeheerders mogen gerust contact opnemen voor deze Excel sheet.

Patrick
9 jaar geleden

Het is zeer belangrijk om een goed overzicht te hebben in uw inkomsten/uitgaven.

U kunt hiervoor bijvoorbeeld Excel gebruiken maar er zijn ook veel site's waar u dit kunt invullen en alles overzichtelijk wordt weergegeven.

www.planjebudget.nl is een soort online kasboek waarin u alles kunt noteren en het systeem zal u dan een duidelijk overzicht geven van uw financiële situatie.

Voor een directe link klik hier: <a href="http://www.planjebudget.nl" title="Uitgaven bijhouden">PlanJeBudget - Uitgaven bijhouden</a>