Schuldvrij.jouwweb.nl

Hoe kan je makkelijk geld besparen

Geld besparen

Wanneer je schulden hebt hoef je je daarvoor niet te schamen. Het kan tenslotte iedereen gebeuren. Het begint vaak klein en voor je het weer zit je met een enorme schuld. Als je een overzicht hebt gemaakt van je inkomsten en uitgaven, kan je gaan kijken waar je op kan besparen. Om van je schulden af te komen is het van het grootste belang dat je per maand meer geld overhoudt. Des te meer geld je overhoudt, des te meer geld kan je gebruiken om je schulden af te lossen. Veel mensen kunnen bijvoorbeeld geld besparen op abonnementen, energie en verzekeringen.

Manieren om geld te besparen

Wanneer je naar je uitgaven kijkt, zijn er genoeg punten waar je op kan besparen.

Tips om geld te besparen

Verzekeringen

Een gezin heeft meerdere verzekeringen, zoals je autoverzekering, zorgverzekering en inboedelverzekering. Wanneer je deze allemaal optelt, zal je zien dat je per maand een flink bedrag aan verzekeringen betaalt. Wellicht heb je deze verzekeringen al jaren geleden afgesloten, zonder er verder nog naar om te kijken. Wie weet kunnen deze verzekeringen wel veel goedkoper. Ga eens op internet rondsurfen en kijk op verschillende prijsvergelijkings sites. Wanneer je ziet dat je ergens anders een stuk goedkoper kan verzekeren is het slim om je verzekering over te sluiten.

Autokosten

Een auto is een dure hobby. Kijk alleen al wat je per maand kwijt bent aan verzekering en wegenbelasting. En dan komen je benzine en je onderhoudskosten er nog bij. Wanneer je je auto eigenlijk niet echt nodig hebt en het puur luxe is, moet je eens overwegen om hem te verkopen. Je krijgt dan gelijk een leuk bedrag, waarmee je weer schulden kan aflossen. Maar je houdt ook per maand meer geld over. Wil je je auto graag houden, probeer hem dan zo min mogelijk te gebruiken. Het is heel makkelijk om overal met de auto naar toe te gaan, maar lopend of met de fiets is een stuk goedkoper.

 Boodschappen

  • Ook op de boodschappen kan je vaak een flink bedrag besparen. Er zijn een paar tips om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen.
  • Maak een lijstje voor je boodschappen gaat doen. Wanneer je een lijstje maakt kan je precies zien wat je nodig hebt. Het is wel van belang om je dan aan je lijstje te houden. Zo voorkom je dat je met veel extra dingen thuiskomt.
  • Let op de aanbiedingen. Op het momenten zijn alle supermarkten aan het stunten. Daar kan jij je voordeel mee doen. Door goed op de aanbiedingen te letten en daar bewust boodschappen op te doen, kan je een aardig bedrag per maand besparen.
  • Huismerken. Huismerken zijn vaak een stuk goedkoper dan de zogehete A-merken. Het is een tip om eens een huismerk te proberen. Wie weet bevalt hij wel net zo goed als het A-merk.
  • Het klinkt een beetje vreemd, maar ga nooit boodschappen doen als je honger hebt. Alles lijkt dan lekker, dus je zal waarschijnlijk meer kopen dan wanneer je net gegeten hebt!

Telefoon, tv en internet

Dit werkt in principe hetzelfde als bij de verzekeringen. Waarschijnlijk heb je het al jaren geleden afgesloten. Er zijn tegenwoordig genoeg manieren om een stuk goedkoper uit te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar je mobiele telefoon. Veel mensen hebben een abonnement wat totaal niet bij ze past. Of ze gebruiken meer dan hun bundel, waardoor je voor de hogere minuten meer betaalt. Of je houdt iedere maand aardig wat belminuten over. Let er eens op hoeveel je nou precies verbruikt per maand en sluit daar een abonnement op. Simonly abonnement zijn het goedkoopst. Je krijgt dan geen nieuwe telefoon, maar je bent kwa bellen en smsen wel het goedkoopste uit.

Om geld te besparen op je tv, internet en huistelefoon kan je het beste bij één aanbieder een pakket nemen. Wanneer je bij verschillende aanbieders een pakket hebt, ben je meestal meer geld kwijt. Door bij één aanbieder alles af te sluiten krijg je vaak korting. Het kan ook slim zijn om om de zoveel jaar te wisselen. Vaak krijg je kortingen als je iets nieuws afsluit, maar ben je een jaar lid krijg je geen voordeel meer. Pak dit slim aan door weer op een nieuwe aanbieding te reageren.

Kijk hier voor het goedkoopste pakket met internet, bellen en tv

Overige uitgaven

Ieder gezin heeft de nodige overige uitgaven. Wanneer je geld wilt besparen is het slim om eens na te denken wat je nou echt nodig hebt. Wellicht zijn er dingen die je kan schrappen waardoor je per maand meer geld overhoudt.

Tips om geld te besparen

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.